Verpleging

Het verplegen van mensen.

Wanneer u in een situatie komt, waarin u direct zorg nodig hebt gedurende 24 uur per dag, dan is een particulier verpleegkundige een uitkomst. De stichting biedt zowel verzorgende als verpleegkundige hulp aan mensen in alle leeftijdscategorieën, van heel jong tot heel oud, met uitzondering van   kraamzorg. Al ruim twintig jaar worden ouderen, mensen met acute of chronische   ziektes en mensen met ziektes in een terminaal stadium op een professionele wijze begeleid en ondersteund.

Het kan zijn dat u alleen ’s nachts hulp nodig hebt of juist alleen overdag, of beide. Uw wensen kunnen in overleg omgezet worden in uren van aanwezigheid. Onze taak is niet alleen verplegen en verzorgen, maar omvat ook koken, licht huishoudelijk werk, wassen en strijken, een wandeling maken, een autoritje, begeleiden bij arts-, ziekenhuis- of familiebezoek, enzovoorts.

Zoals de stichting bij de meubelkunst en de   mode streeft naar het bewerkstelligen van meer harmonie en schoonheid te midden van al wat leeft, zo is bij de verpleging het uitgangspunt het bevorderen van   het liefdevol en in vrijheid samenleven van mensen op aarde.

Concreet betekent dit, dat u in de eerste plaats als mens benaderd wordt. Vanzelfsprekend   is er zorg voor uw ziekte, maar het gaat om u! U bent de mens die lijdt, u hebt   aandacht en zorg nodig. Vanwege de wettelijke BIG-registratie mogen alle verpleegkundige handelingen uitgevoerd worden. De stichting kan zorgdragen voor een volledige invulling van het door u gewenste aantal uren, zo nodig met hulp van een bemiddelingsbureau.